Pi-schijvencollectie (uitverkocht)

Een pi-schijf, ook wel donut genoemd, is een platte ronde schijf van een edelsteen met een rond gat in het midden. Ik weet niet precies de herkomst van de naam pi-schijf (pi-stone), maar het komt mogelijk van de verbastering van de Bi(-schijf) uit China. Duizenden jaren geleden werden de ronde stenen, toen meestal van Jade gemaakt, al gebruikt in de Chinese beschaving. Meegegeven als grafgift, of overhandigd aan een winnende krijger als teken van onderwerping.

Misschien heeft het ook te maken met het getal Pi uit de wiskunde. Het geeft de verhouding aan tussen de omtrek en de diameter van een cirkel.

Waar de oorsprong ook ligt, tegenwoordig worden pi-schijven vooral gebruikt als hanger. Vaak wordt de soort steen aangepast aan de wens van de drager. Aan edelstenen worden genezende of welzijnsbevorderende krachten toegedicht. Een pi-schijf is een mooie manier om een edelsteen als sieraad te dragen. Vaak worden ze geleverd met een (leren) koordje. Je komt ook hangerhouders tegen waar je een willekeurige schijf mee kan dragen. Je kan ze verwisselen en zo aanpassen aan je kleding of je stemming.

De schijven zijn gemaakt van puur natuurlijk materiaal.

Mijn pi-schijvencollectie bestaat uit zilveren hangerhouders die ik aanpas op de specifieke schijf. Ik giet of vorm een ornament dat ik ontwerp op basis van de pi-schijf waar ik mee bezig ga. Het ornament bedekt het middengat.

Je kunt de hanger dragen met een zilveren ketting of met een leerkoord waar een zilveren sluiting aan zit. De schijf is in principe verwisselbaar. Je zult wel moeten passen, want niet elke schijf blijft mooi hangen met de hangerhouder.

Naast hangers maak ik oorhangers van de kleinere pi-schijfjes. Soms zijn deze van dezelfde steensoort als een hanger, soms zijn ze er alleen als oorhanger. Elk stuk is uniek. Geen steen is gelijk qua tekening. Het is mogelijk om er een ring bij te laten maken met hetzelfde ornament of met een cabochon (is een bolle slijpvorm) van dezelfde steensoort. Of oorknoppen met cabochons van de schijfsteensoort.

Heb je al een of meer pi-schijven en wil je daar een op maat gemaakte hangerhouder bij? Dat kan! Vraag naar de mogelijkheden.

Vanaf 127,50

Bijzondere labradoriethanger

Vanaf 117,50

Hanger met een labradoriet met mooi kleurenspel

Vanaf 175,00

Een robuuste en bijzondere hanger met charoiet.

Vanaf 194,50

Een robuuste en unieke hanger met charoiet.

Vanaf 152,50

Een bijzondere hanger met een ronde denim lapis lazuli.

Vanaf 152,50

Een robuuste, bijzondere hanger met ovale sodaliet.

Verkocht
149,00

Fraaie witte Botswana-agaat als statementhanger

139,00

Hanger met een transparante honingcalcietschijf aan zilveren gourmetcollier